Krever opprydding

Publisert: 17. desember 2010 kl 09.17
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

– Dette er i alle fall ingen vinnersak. Det kan man trygt si. Nå må regjeringen rydde opp så fort som mulig, sier Flåthen til Dagbladet.

– Det virker som om regjeringen sentralt har mistet litt grepet om debatten. Alle skriker mot alle og situasjonen i Møre og Romsdal er et godt eksempel. I Molde er man ikke uenig om å bygge et nytt sykehus, men om når det skal bygges, fortsetter han.

Han mener at skal det være et lokalsykehus, så må det ha akuttplasser. Spørsmålet om føretilbud er også et spørsmål om forsvarlig kvalitet. Alt kan ikke skje over alt om ikke kvaliteten er god nok.

I tillegg har det skjedd et opprør mot Helse Sør-Øst og leder Bente Mikkelsen etter at styret i helseforetaket vedtok en prosess for karkirurgien på Sør- og Østlandet. Mikkelsen er gift med sjefen for karkirurgien ved Oslo Universitetssykehus.

På sykehus i Østfold og Buskerud er de nå redd for at helsetilbudet skal avgjøres ”rundt kjøkkenbordet hos familien Mikkelsen”. Mikkelsen har erklært seg inhabil i forhold til karkirurgiprosessen, skriver Dagbladet.

Saken fortsetter under annonsen