Annonse

Skreddersy en søknad

Den samme søknaden og CV-en er ikke velegnet til alle typer jobber, fastslår det svenske karrierenettstedet Shortcut.nu. De anbefaler skreddersøm, og gir en hel del råd om hvordan du kan gå fram. Kanskje noen av dem kan være til inspirasjon også for deg?

  • Finles annonsen
    En arbeidsgiver som søker etter folk har antagelig valgt ordene i annonsen med omhu, slik at det skal bli lettere å sortere søkerne. Hver setning kan dermed inneholde små ledetråder som du kan bruke når du skal skrive søknad og CV. Søker de etter en initiaitvrik og samarbeidsvillig person, kan det lønne seg å fremheve den typen egenskaper.
  • Les deg opp
    Les ikke bare annonsen. Les deg også opp på elskapet og bransjen, råder nettstedet. Se også på andre selskapers jobbannonser for lignende stillinger og finn ut hva det er som etterspørres. Dette kan hjelpe deg til å danne deg et bilde hva bedriften er ute etter når det kommer til kunnskap, erfaring og egenskaper.
  • Finn følelsen
    Hvis du ikke har kjennskap til selskapet, ta en titt på hjemmesiden for å få en idé om hvordan tonen er i selskapet. Bruker de et uformelt eller formelt språk? Hvordan ser den grafiske profilen ut? Bildet du danner deg, kan kanskje hjelpe deg til å finne tonen i kommunikasjonen med selskapet.
Annonse
Annonse
Annonse