Annonse

Stillingsannonsespråk

På nettsidene til CareerBuilder har Kate Lorenz skrevet en småironisk guide til hva gjengangerordene i stillingsannonsene egentlig betyr. Her er tre eksempler:

  • Krevende arbeidsmiljø.
    Dette betyr ifølge Lorenz som regel det samme som høyt tempo eller utfordrende. Vær med andre ord forberedt på å jobbe lange dager og holde mange baller i luften samtidig, ofte i kombinasjon med korte tidsfrister. Folk rundt deg forventer at du er fleksibel og raskt kan iverksette, men også at du kan komme med egne ideer. Dette kan være et stressende miljø, men kanskje kan det være denne typen miljø du liker?
  • Dynamisk.
    Et ord som går igjen i jobbannonser. Det betyr antagelig at selskapet leter etter en åpen, initiativrik person som stiller intelligente spørsmål under intervjuet og kan komme med noen gode ideer. Hvis du oppfyller disse kravene, bør du imidlertid undersøke om firmaet er dynamisk, skriver careerbuilder.com. Det er ingen god løsning å føle at det talentet man har går til spille fordi klimaet i bedriften er vanskelig.
  • God evne til problemløsning er et krav.
    Dette kan være et firma i fullstendig kaos.

Trikset for jobbsøkeren er å ignorere alle klisjeer og utvannede adjektiver og gå rett på sak, mener Lorenz. Hva vil selskapet egentlig ha av deg og kan du gi dem det? Ta kontakt med selskapet hvis noe er uklart. Eller still spørsmål under intervjuet.

Annonse
Annonse
Annonse