Samfunn

Først helse, så økonomi

– Vi først må begynne å snakke om bedre helse for hver enkelt, mener direktør Robert Greenhill i World Economic Forum.

Publisert Sist oppdatert

I en artikkel i avisen The Observer forteller Greenhill at helse er så mye mer enn bare gode sykehus, melder avisen Vårt Land.

– Når vi nå i bilder spør hvordan vi skal bedre helsen til verdensøkonomien, vil en viktig del av svaret være bokstavelig talt å bedre befolkningens helse, skriver han.

Greenhill påpeker at vi må bruke mindre energi på å bekymre oss for hvordan vi skal få råd til å ta oss av en aldrende befolkning, og mer energi til å spørre oss hvordan vi kan minimere disse kostnadene, nettopp ved å hjelpe hver og en av oss til å være friske lenger.

– Vanligvis delegerer vi problemet til helsedepartementene, fremfor å bruke vår egen kreativitet og engasjere oss selv til å fremme god helse, skriver han.

Ifølge Greenhill er vår mentale helse er vår mentale helse like viktig som vår fysikk, og han påpeker at på verdensbasis vil én av fire en gang i livet oppleve slike problemer. Dette påfører den enkelte både menneskelige og økonomiske byrder, og påvirker igjen samfunnet, venner og familie. Anslag går ut på at de neste 20 årene vil fravær fra jobb, på grunn av dårlig mental helse, kost oss 100 billioner kroner.

Powered by Labrador CMS