Regjeringen vil diskutere med partene i arbeidslivet hvordan normerte sykmeldinger skal innføres, sier arbeidsminister Robert Eriksson.

Regjeringen har ikke gitt opp normerte sykmeldinger

Publisert: 5. mars 2014 kl 09.50
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Regjeringen vil ifølge sin egen plattform arbeide for å «innføre veiledende, normerte sykmeldingsperioder», og ifølge Aftenposten ønsket Eriksson å få inn dette i forbindelse med reforhandlingen av avtalen om inkluderende arbeidsliv. Mandag sa imidlertid to kilder til avisen at regjeringen har gitt opp å få dette inn i avtalen, skrev Aftenposten tirsdag.

– Det har aldri vært noe tema fra vår side at det skal være med i IA-avtalen. Vi har hatt en prosess med partene fra dag én og sagt at vi ønsker å ha et eget løp på det som går på veiledende sykmeldingsperioder. Det har vi fått en god prosess med partene på. Det er ikke lagt i en skuff, det skal gjennomføres, sa Eriksson til NTB tirsdag i forbindelse med signeringen av den nye IA-avtalen.

Han la til at regjeringen vil diskutere med partene i arbeidslivet hvordan normerte sykmeldinger skal innføres.

Normerte sykmeldinger betyr at legene har et skjema over hvor lang sykmelding for eksempel et hjerteinfarkt vanligvis fører til, men regjeringen har gjort det klart at legene skal tenke selv.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen