Ledelse

1 av 3 jobber jevnlig hjemmefra

Den viktigste årsaken til hjemmejobbing, er at det oppleves som mer effektivt, viser undersøkelse. Den nest viktigste grunnen er at folk ikke blir ferdig med oppgavene sine i arbeidstiden.

Publisert Sist oppdatert

33 prosent av de yrkesaktive arbeider hjemmefra minst en halv dag i måneden. Det viser en befolkningsundersøkelse Opinion har gjort for bemanningsselskapet ManpowerGroup.

Luker man bort de som har et yrke som der det ikke er mulig å jobbe hjemmefra, det vil si 44 prosent av de spurte, stiger andelen hjemmejobbere ytterligere. Blant de som faktisk kan jobbe hjemmefra, oppgir hele seks av ti, 58 prosent, at de jobber hjemme minst en halv dag i måneden.

Andelen som jobber hjemmefra ligger i 2015 dermed på samme nivå som det Opinion fant i en tilsvarende undersøkelse i 2013.

Les også: 5 tips om å lede på avstand

Derfor hjemmekontor

Ifølge respondentene i undersøkelsene, er dette de tre vanligste grunnene til å jobbe hjemmefra:

  • For å kunne jobbe mer effektivt (30 %)
  • Fordi jeg ikke rekker å gjøre arbeidsoppgavene i løpet av ordinær arbeidstid (25 %)
  • For å slippe reisen til jobben (21 %)

– Norske arbeidstakere verdsetter fleksibilitet, og mange benytter seg av de mulighetene arbeidsgiveren gir til å strukturere sin egen hverdag. Undersøkelsen kan tyde på at mange opplever det ganske hektisk på jobb, og at enkelte arbeidsoppgaver utføres mer effektivt når man sitter alene i ro og fred, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath, i en pressemelding om undersøkelsen.

Les også:Ensomt på kontoret?

Noen vil ha mer

1 av 4 som idag har hjemmekontor av og til, forteller i undersøkelsen at de ønsker å jobbe mer hjemmefra. Om man ønsker mer eller mindre hjemmekontor, henger imidlertid sammen med årsaken til at man jobber hjemme.

Blant dem som jobber hjemmefra for å slippe jobbreisen, oppgir 39 prosent at de ønsker å jobbe mer hjemmefra. Blant dem som jobber hjemme fordi de ikke rekker alle arbeidsoppgavene innenfor normal arbeidstid, er imidlertid holdningen motsatt. De ønsker i større grad enn andre mindre arbeid fra hjemmekontoret.

Undersøkelsen er gjennomført blant 1000 personer i september 2015.

Powered by Labrador CMS