Ledelse

3 tips om å slutte med stil

Å slutte i en jobb betyr ikke at man må brenne alle broer.

Publisert Sist oppdatert

Folk flest bruker mye tid på å forberede seg i jobbsøkerprosesser, men er vi kanskje like flinke til å tenke igjennom hva slags strategi vi skal gå for når vi skal slutte i en jobb? Journalist Rebecca Knight gir i en artikkel på Harvard Business Reviews nettsider en rekke tips til den som skal si opp jobben sin. Her er tre av tipsene fra artikkelen:

  • Vær fleksibel
    Med mindre du har forpliktet deg til en gitt startdato i ny jobb, vær fleksibel på hvor lenge du kan jobbe før du slutter. Dette kan være til hjelp for din nåværende arbeidsgiver. Som regel vil det ta tid å erstatte deg og lære opp nye folk.
  • Fortell det til din egen leder/styreleder først
    Du ønsker ikke at lederen din skal høre nyheten om din avgang fra noen andre. Hvis du har fortalt at du skal slutte til noen andre først, mister du styringen over informasjonsflyten.
  • Vær åpen og ærlig om din nye jobb
    Du har ingen plikt til å fortelle inngående om din nye jobb, men her kan det være lurt å tenke langsiktig. Tidligere kolleger og ledere får vite mye om din nye stilling så snart du oppdaterer LinkedIn-profilen din. Hvis du forteller dine kolleger åpent og ærlig om din nye jobb, eier du selv mer av historien enn hvis du velger å ikke fortelle noe.

Kilde: Hbr.org

Powered by Labrador CMS