Ledelse

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug har hverken matindustrien, handelsnæringen eller bondeorganisasjonene med seg på sitt ønske om mer konkurranse i jordbruksnæringen.

Advarer mot markedsderegulering av jordbruket

NHO tror frislipp gir investeringstørke i matindustrien.

Publisert Sist oppdatert

En avvikling av markedsbalansen vil ramme vekst og investeringer, ifølge NHO. Handelsnæringen vil også ha markedsregulering.

Det skriver Nationen.

Utvalget som har evaluert markedsbalanseringen av råvarer i jordbruket la onsdag frem sin rapport. 7 av 11 går inn for å beholde en markedsregulering, mens mindretallet ønsker frislipp.

Avviklingen av markedsreguleringen får ikke støtte fra hverken matindustrien, handelsnæringen eller bondeorganisasjonene. NHO Mat og drikke advarer mot konsekvensene:

– Forutsigbare vilkår og balanse i markedet er helt avgjørende for norsk matindustri. Vi registrerer at flertallet er for å videreføre sentrale elementer i markedsreguleringen. Det er vi enige i. En avvikling vil gi mindre forutsigbare vilkår, og dermed dårligere investeringsnivåer. Investeringer er avgjørende for å møte konkurransen fremover. Resultatet vil kunne bli at vi ikke får veksten vi ønsker i norsk matindustri, sier administrerende direktør Gaute Lenvik i NHO Mat og drikke til Nationen.

Rapporten ble bestilt av Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, som ønsket å evaluere mulighetene for mer konkurranse.

– Vi vil sende rapporten ut på høring. Å sørge for mer konkurranse er noe av det viktigste for oss når vi skal konkludere, sa hun til avisen.

Powered by Labrador CMS