Ledelse

Bevegelser

Ny jobb og nye utfordringer

Publisert

Gerd Kristiansen til Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp melder at Gerd Kristiansen ble valgt til styreleder på lørdagens landsmøte. Hun trer inn i rollen i juni 2017, når hun da går av som LO-leder. Nåværende styreleder Finn Erik Thoresen er gjenvalgt for de neste to årene.

– Jeg takker Norsk Folkehjelps landsmøte for tilliten og gleder meg til å begynne i organisasjonen når jeg går av i LO om to år, sier Kristiansen i en pressemelding.

Slutter i Aller

Administrerende direktør i Aller-konsernet og Dagbladet, Tore Stangebye (60), går av.

– Som en konsekvens av ny struktur og organisering slutter Tore Stangebye i Aller Media-konsernet i Norge, skriver Aller i en pressemelding. (E24)

Stangebye har tidligere vært konsernsjef i Berner Gruppen (tidligere eiere av Dagbladet), administrerende direktør i A/S Dagblad-Trykk, og administrerende direktør for Dagbladet og DB Medialab. Han tok over Aller Media etter at Berner Media solgte sin virksomhet til Aller Media.

Konkurranse-direktør

Magnus Gabrielsen tiltrådte som leder av Konkurransetilsynet 1. september 2015.

– Jeg gleder meg til å lede et tilsyn som har en aktiv og viktig rolle i å sikre sunn konkurranse til beste for norske forbrukere, sier fungerende konkurransedirektør Magnus Gabrielsen i en pressemelding.

Gabrielsen har jobbet i Konkurransetilsynet siden 1997, og i ulike lederstillinger de siste 10 årene. Siden 1. januar 2012 har han vært avdelingsdirektør i avdeling for mat, handel og helse. Han er utdannet sivilagronom fra daværende Norges Landbrukshøgskole i tillegg til at han er cand.oecon. fra Norges Handelshøyskole. Han vil ha alle fullmakter som fungerende konkurransedirektør og vil fungere til Nærings- og Fiskeridepartementet tilsetter ny konkurransedirektør.

Slutter i Geelmuyden Kiese

Henriette Grønn har sagt opp sin stilling som leder for samfunnskontakt i Geelmuyden Kiese, få uker etter at daglig leder Andreas Wabø meldte sin avskjed.

– Jeg ble ansatt av daglig leder Andreas Wabø og vårt felles syn på ledelse og strategi, samt ambisjoner for fagområdet samfunnskontakt, var de viktigste grunnene til at jeg valgte å begynne i GK før sommeren. Forutsetningene har endret seg etter at han sluttet i GK, og det mest naturlige for meg er å slutte, sier Grønn til Kampanje.

Grønn ble valgt som Leder for Komm, bransjeorganisasjonen for sertifiserte kommunikasjonsbyråer, i år. Hun har tidligere vært partner og leder for politikk og samfunn i First House.

Direktør for Nobels Freds-senter

Liv Tørres er ansatt som direktør for Nobels Fredssenter. Hun tiltrer stillingen når Bente Erichsen går av med pensjon 1. januar 2016.

Tørres (54) kommer fra stillingen som generalsekretær i Norsk Folkehjelp der hun har vært ansatt siden september 2011. Før det var hun politisk rådgiver for arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap). Hun har tidligere jobbet hos blant annet Fafo og Norges forskningsråd. Tørres har en doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo

Virke Helse Omsorg og Ideell

Inger Helene Venås begynner som direktør for Virke Helse Omsorg og Ideell 1. januar 2015.

– Jeg ser frem til å starte i stillingen og gå med full styrke inn i dette viktige arbeidet. Tilbudene til medlemmene på området representerer en forskjell i mennesker liv, det er en ekstra drivkraft for meg. Vi vet det er et stort press på sektoren, da er styrken i fellesskapet ekstra viktig og hvordan Virke kan bidra til å løfte aktuelle saker, sier Inger Helene Venås, i en pressemelding. Venås kommer fra stilling som generalsekretær i Signo.

Powered by Labrador CMS