Ledelse

Bruk de siste minuttene av dagen på en god måte

Konsulenten Ron Friedman slår et slag for en god avslutning på dagen.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes utallige råd og tips der ute om hvordan vi kan lede oss selv inn i bedre rutiner og en bedre hverdag. Ron Friedman, organisasjonskonsulent og forfatter, har i et blogginnlegg hos Harvard Buinsess Review tatt for seg avslutningen på dagene - eller rettere sagt kveldene - og gir mange råd og tips i sakens anledning.

Utgangspunktet hans er at mange sover for lite om natten, og at dette kan gå på humøret løs, ramme viljestyrken, svekke vår evne til å ta beslutninger, gjøre oss mindre kreative og mer stresset. For å nevne noe.

For å få nok søvn, anbefaler han at man setter et tidspunkt for egen leggetid. Deretter gjelder det å prioritere tiden etter arbeidstid slik at man får gjort det man mer av det man faktisk liker før nattesøvnen kaller.

Og for å få ro nok på seg til å faktisk klare å sovne? Her har Friedman en lang liste. Dette er tre av tipsene. Ingen revolusjonerende ideer, men kanskje forsøket verdt?

  • Gå en rolig kveldstur som avslutning på dagen
    Hvis været er det rette kan en gåtur virke beroligende.
  • Les noe som gjør deg glad
    Det være seg skjønnlitteratur eller andre ting. Poenget er at det du leser skal fange oppmerksomheten din, uten å være for krevende, på en måte som gjør deg i godt humør.
  • Prøv meditasjon
    Det å øve seg på oppmerksomt nærvær, mindfulness, bidrar til lavere stressnivå og skal også være bra for humøret.
Powered by Labrador CMS