Samfunnsstyring

Clemet råder Jensen til å løse Sandberg-problemet

Oslo (NTB): Dagen før regjeringspartiene møter støttepartiene i Nydalen, kommer tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet med flere råd til Høyre og Frp.

Publisert Sist oppdatert
Clemet som har vært involvert i samtlige borgerlige regjeringer siden Willoch-regjeringen på 1980-tallet, uttalte til Klassekampen nylig at fortsatt krangling er en sikker oppskrift på å tape valget. Til Aftenposten kommer Civita-lederen med fem konkrete råd til regjeringen.

For det første må Frp-leder og finansminister Siv Jensen løse «Per Sandberg-problemet». For halvannen uke siden skapte Sandberg politisk rabalder da han uttalte at KrF har et ansvar for at mennesker fra Norge knytter seg til terrororganisasjoner.

– Erna er sjef for regjeringen, men hun er ikke sjef for Sandberg. Det er en oppgave for Frp-leder Siv Jensen å rydde opp i dette, sier Clemet til avisen.

Clemet mener videre at statsrådene må få en bedre dialog med Venstres og KrFs fraksjoner på Stortinget. Kommunikasjonen mellom de fire partiene må bli bedre, samarbeidsavtalen fra 2013 trenger fortolkning, og KrF og Venstre må involveres i en ny og bedre prosess med statsbudsjettet.

Clemet påpeker også at Frp har klart seg bedre i regjering enn de fleste trodde på forhånd.

– Dette er Frps sjanse. Det er veldig synd hvis Sandbergs uttalelser skal ødelegge for prosjektet, sier hun. (©NTB)

Powered by Labrador CMS