Ledelse

Et par uvaner som gjør deg til en dårligere leder

Tenker du over hvordan du som leder bruker tiden din i det daglige?

Publisert Sist oppdatert

Larry Alton, tidligere entreprenør, skriver i et innlegg i hos entrepreneur.com om det han omtaler som uvaner som kan ødelegge dine muligheter til å lede andre. Nedenfor følger et par av dem. Les og vurder selv; kanskje noen av punktene kan være til ettertanke?

  • Du isolerer deg
    Du kan isolere deg fysisk på et kontor, mentalt ved å fokusere på eget arbeid eller følelsesmessig ved å oppføre deg slik at folk ikke når fram til deg. Alle disse formene for isolasjon har imidlertid noen ødeleggende sider. En av dem er at du risikerer å etablere en "oss-versus-dem" kultur. Du oppleves ikke å være del av teamet, noe som gjør vanskeliggjør kommunikasjonen. Distanse kan også føre til at i mindre grad får med deg hva som faktisk blir gjort, noe som igjen kan føre til at du tar dårligere beslutninger.
  • Du fokuserer på dag-til-dag-oppgavene
    Hvis det er slik at du selv bruker masse tid på å bekymre deg over de små oppgavene, vil aldre få sjansen til å vurdere problemer og mål på et høyere nivå. Du gir ikke deg selv muligheten til å reflektere, endre eller ta initiativer som setter retningen. En annen ulempe ved å gå for langt ned i detaljene, er at medarbeiderne dine opplever det som problematisk. Det kan være både forstyrrende og irriterende med en sjef som bryr seg med "alt". Hvis du sliter med denne typen problemer, er Larry Altons råd at du må finne folk i teamet ditt som du stoler på som du kan delegere flere av disse oppgavene til.


Kilde: Entrepreneur.com

Powered by Labrador CMS