Europa

Nigel Farage leder av Ukip.

Flertall av britene vil ut av EU etter Paris-angrepene

Mer enn halvparten av innbyggerne i Storbritannia vil at landet melder seg ut av EU etter Paris-angrepene, ifølge en meningsmåling som ORB har utført for The Independent.

Publisert Sist oppdatert
2.000 mennesker har deltatt i undersøkelsen. 52 prosent av de spurte sier de ønsker at Storbritannia forlater EU. 48 prosent mener landet bør forbli EU-medlem.

Tilsvarende målinger gjennomført i juni, juli og september viser flertall for å beholde Storbritannia i EU.

Den nye målingen i The Independent ble gjennomført etter Paris-angrepene tidligere denne måneden og det er første gang at et flertall av britene er EU-motstandere på ORBs målinger for avisen.

EU-motstanden blir sett på som utslag for folkets bekymring rundt flyktning- og migrasjonskrisen. EU-motstandere som partileder Nigel Farage i høyrepopulistiske UKIP har forsøkt å koble flyktningbølgen fra Midtøsten til terrorisme. På den andre side mener EU-forkjempere i Storbritannia at landets sympati for Frankrike etter Paris-angrepene kan bidra til å skape økt oppslutning rundt EU.

Statsminister David Cameron skal innen utgangen av 2017 holde folkeavstemning om hvorvidt landet skal forbli EU-medlem eller ei.

Powered by Labrador CMS