Ledelse

For mange mål du skal nå?

Et par praktiske tips på veien.

Publisert Sist oppdatert

Hatt dager hvor du har altfor mange ting du skal gjøre og mål du skal nå? Skribent, og tidligere konsulent, Elaina Giolando skriver på karrierenettstedet The Muse om flere grep hun mener kan være nyttige for å komme i mål med flest mulig mål. Dette er to av tipsene, og de handler begge om hvordan du selv velger å se på situasjonen:

  • Skaff deg tid
    Tiden vi har rådighet er begrenset, men Giolando argumenterer for at du ikke får noe bedre tid av å gå rundt og tenke at det ikke er tid nok. Hun mener at det er langt mer fruktbart å tenke på tid som ressurs som du selv har kontroll over, og ett av rådene hennes er å erstatte frasen "å ha tid" med å "bruke tid". Hvis du sier til deg selv at du ikke bruker tid på å nå målene dine - istedenfor å si at du ikke har tid til å nå målene dine - åpner det opp for neste spørsmål: Hvorfor bruker du ikke tid på målene? Noe som igjen leder deg videre til det å prioritere. Hvor viktig er dette målet på listen din? Skal du prioritere det eller ikke?
  • Unngå overplanlegging
    Ikke forsøk å regne deg frem til nøyaktig hvor lang tid det vil ta å nå alle dine mål. Livet vil "komme i veien", og det er det bedre å godta enn å forsøke å detaljstyre, mener Giolando. Hennes råd, istedenfor å overplanlegge, er å komme opp med ett håndterbart neste steg for hvert mål.

Kilde: The Muse

Powered by Labrador CMS