Ledelse

Aksel Lund Svindal mener gründere som ikke har lyktes, men som prøver igjen, burde applauderes.

– Gründere får for mye tyn

Alpint-stjerna Aksel Lund Svindal mener gründere som ikke lykkes, men som prøver igjen, burde applauderes.

Publisert Sist oppdatert

Selv har han uttalt at han kunne tenke seg å investere i gründerprosjekter innen teknologi etter at karrieren er over. Han er allerede inne i den norske app-en Spond med en andel på rundt fire prosent, skriver Dagens Næringsliv.

– idrettsutøvere kan stå på tv og sette seg hårete mål og si at de skal bli best i verden. Sier en gründer det samme, blir han møtt med skepsis og vantro. Idrettsutøveren får nye sjanser hvis han mislykkes, mens gründeren får gnidd svake prestasjoner i trynet i all ettertid. Dette henger ikke på greip for meg, sier Lund Svindal til avisen.

Alpinisten forteller at entreprenørskap har blitt en av hans store lidenskaper utenfor idretten, og mener gründere har mye til felles med toppidretten.

– Det er kanskje derfor jeg liker det så godt. Lidenskap, kombinert med hardt, målrettet arbeid og villighet til å gå hele veien og bruke den tiden det tar, er nøkkelord for toppidrett, og det ser ut som det gjelder for entreprenørskap også, sier han til Dagens Næringsliv.

Tidligere skøyteløper Ådne Søndrål forteller at han har kjent det Lund Svindal snakker om på kroppen.

– Man mister langt mer tillit blant folk etter en konkurs enn om man gjør en dårlig prestasjon som idrettsutøver. Samtidig er det en enorm styrke å ha opplevd nederlag, sier han til samme avis.

Han mener evnen til å reise seg etter et nederlag er noe av det som kjennetegner mange som når langt, uansett arena. Han presiserer imidlertid at kriteriene for suksess i idretten og i næringslivet er forskjellige.

Powered by Labrador CMS