Nyskaping

Internasjonal etterspørsel etter norsk havbruksteknologi

Nå er delegasjoner fra hele verden i Norge for å se hva norske leverandører kan tilby.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Innovasjon Norge på sine hjemmesider.

Bakteppet for dette er havbruksmessen Aqua Nor i Trondheim, som har vist at bærekraftig utvikling av sjømatnæringen kan gi store muligheter for verdiskaping.

– Vi ser store muligheter i nye markeder og har kvalitet som vårt konkurransefortrinn. Det finnes flere teknologiske løsninger som kan forbedre vietnamesisk produksjon av sjømat, sier Bjørnar Apeland, General Manager i Steinsvik Vietnam.

Steinsvik leverer utstyr for automatisert fôring, overvåking og fjernstyring innen oppdrettsnæringen, og satser nå stort i Vietnam. Norske leverandører er konkurransedyktige i en verden som har behov for mer effektiv og bærekraftig matproduksjon.

– Det er spennende å høre at Steinsvik kan anvende sin teknologi i et marked som Vietnam, og viktig at norske leverandører er offensive for videre vekst, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Steinsvik har tatt initiativet til et bedriftsnettverk i Vietnam, sammen med PHARMAQ og Oxyvision. Disse utgjør en kraftfull gruppe som kan levere en helhetlig løsning. Han forteller at vietnamesisk produksjon av sjømat er stor i global sammenheng.

– Dersom en norsk bedrift innenfor havbruk ønsker å gå internasjonalt, vil de finne muligheter i Vietnam som er verdens tredje største produsent av sjømat. Pangasius og reker er de største produktene i tillegg til andre arter som tilapia, pompano, seabass, grouper og alger, sier Henæs.

Powered by Labrador CMS