Ledelse

Intervjutips fra Googles HR-sjef

Laszlo Bock gir intervjuråd til jobbsøkere.

Publisert Sist oppdatert

Laszlo Bock er HR-sjef i Google og sitter i toppledelsen i selskapet. Han har nylig gitt ut boken Work Rules!, hvor han blant annet skriver om ansettelser.

I et LinkedIn-innlegg konstaterer Bock at mange søkere har en veldig god søknad, men hva gjør de for å forberede seg til selve intervjuet? Han mener at det er mange ikke klarer å vende intervjuet til sin egen fordel, og gir flere tips i sakens anledning. Dette er fire av dem:

  • Tenk igjennom hvilke spørsmål du tror du vil få
    Bock mener at du kan gjette deg fram til 90 prosent av de intervjuspørsmålene du vil få. Han nevner to eksempler: «Hvorfor vil du ha denne jobben?» og «Nevn et vanskelig problem du har løst». Rådet hans er: Skriv ned de 20 viktigste spørsmålene du tror du kommer til å få.
  • Planlegg angrepet
    Skriv deretter ned ett svar for hvert av spørsmålene. Dette er en vanskelig og frustrerende øvelse, men den får deg til å virkelig tenke og det er viktig å være godt forberedt, understreker Bock. Du ønsker ikke å komme i en situasjon under intervjuet der du må tenke for lenge rundt hvert svar.
  • Ha en backup-plan
    Skriv nå ned tre svar på hvert spørsmål, råder HR-sjefen. Hvorfor? Bock mener du trenger ulike gode svar til hvert spørsmål i tilfelle en av dem som intervjuer deg ikke liker den historien du forteller. Har du flere i svar i bakhånd, er det lettere for deg å justere svaret.
  • Underbygg det du sier
    Alle spørsmål bør ifølge Bock besvares med en historie som beviser at du kan gjennomføre det du blir spurt om. Tenk det at du får spørsmålet: Hvordan leder du? Hvis du svarer at du er samarbeidsorientert, fortell samtidig en historie om en situasjon som illustrerer dette. Laszlo Bocks råd er: Ha alltid historier og/eller fakta i bakhånd som kan bevise at du er den du sier du er.

Resten av tipsene finner du i dette LinkedIn-innlegget fra Bock .

Powered by Labrador CMS