Arbeidsliv

Fem nye utvalg skal gjøre yrkesutdanningene mer relevante for arbeidslivet, håper kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Isaksen setter ned fem yrkesfagutvalg

Fem nye yrkesfaglige utvalg skal bidra til å gjøre utdannelsen mer arbeidslivsrettet. Utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil trekke alle gode krefter inn i arbeidet.

Publisert Sist oppdatert
Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at Norge har et stort behov for fagarbeidere, men innen blant annet helsefag, næringsindustri, samferdsel, kontor og service har fagutdannelse lite eller ingenting å si for mulighetene til fast jobb, skriver Klassekampen. Derfor går Isaksen bredt ut for å gjøre utdannelsene mer relevante for arbeidslivet. Høyre-statsråden vedgår at det kan bli mye med fem utvalg, som supplerer ni fagråd, men sier det ligger et bevisst valg bak.

– Det ville vært ryddigere med bare ett utvalg, men da er litt av poenget borte. Vi vil dra inn bransjeforeninger og arbeidstakerorganisasjoner for å diskutere fagopplæringen de har sterkt eierskap til. Det er avgjørende at partene blir hørt, sier Isaksen, som er innstilt på at det kan bli store endringer.

Likevel står ikke lærlingmodellen med to års skolegang fulgt av to års lære for fall, men den vil eksistere side om side med nye alternative løp. Et eksempel er praksisbrev, som skal være en kortere, mindre teoritung vei inn i arbeidslivet for dem som ikke ønsker to år på skolebenken. (©NTB)

Powered by Labrador CMS