Samfunn

Amerikanske børser responderte positivt på de nye tallene fra den amerikanske sentralbanken onsdag. Her fra New York-børsen.

Jevn økonomisk vekst i USA i sommer

Tall fra den amerikanske sentralbanken viser at USAs økonomi har hatt en moderat og jevn vekst i juli og august. Men den sterke dollaren og Kinas tilbakegang er til hinder for flere amerikanske bedrifter.

Publisert Sist oppdatert
Flesteparten av de tolv regionene som sentralbanken deler inn landet i, rapporterte om svak eller moderat økning i antall ansettelser i løpet av sommeren.

I tillegg er amerikanske bedrifter optimistiske med tanke på fortsatt jevn vekst framover.

Det viser sentralbankens konjunkturrapport, også kalt Beige Book, for perioden juli og august. Rapporten baserer seg blant annet på spørreundersøkelser med bedriftsledere, økonomer og markedseksperter.

– Respondenter i de fleste sektorer og områder forventer at veksten fortsetter i samme takt som nå, heter det i rapporten.

Fra fem av de tolv distriktene rapporteres det at den sterke dollaren er til hinder for bedriftene. Spesielt bidrar billige importpriser på stål negativt for amerikanske stålprodusenter.

Bedrifter i San Francisco, Boston og Dallas rapporterer at nedkjølingen i kinesisk økonomi har ført til mindre etterspørsel etter enkelte varer.

Tallene fra sentralbanken bidro onsdag til en oppsving på amerikanske børser.

Dow Jones-indeksen steg 1,82 prosent, mens teknologiindeksen Nasdaq endte opp hele 2,46 prosent ved børsdagens slutt. (©NTB)

Powered by Labrador CMS