Arbeidsliv

LOs Renee Rasmussen mener kunstnere har mye igjen for å komme inn i varmen hos LO i møtet med et stadig tøffere arbeidsliv.

Kunstnere og kulturarbeidere inviteres inn i LO

Vil ruste opp kunstnerorganisasjonene i møtet med et tøffere arbeidsliv, ifølge LO.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver LO på sine hjemmesider, og henviser til et intervju LOs sekretær for kultur, Renee Rasmussen har gjort med Klassekampen.

– Vi ser en kraftig profesjonalisering på arbeidsgiversiden. Det krever opprustning på arbeidstakersiden, sier Rasmussen til avisen.

Ifølge LO står mange kunstnere svakere på arbeidsmarkedet i spørsmål om lønn, rettigheter, arbeidstid, forsikringer og tillegg. Samtidig har arbeidsgiverne økt sin juridiske og økonomiske slagkraft gjennom organisasjoner som Virke og Spekter.

I dag er det i stor grad mindre småforbund som organiserer kunstnere og kulturarbeidere, Rasmussen mener disse organisasjonene kommer til å ha godt av å ha LO i ryggen.

– De er i mange tilfeller samlet i et slags laug fremfor en fagforening. Når motparten i arbeidslivet blir mektigere, oppdager de at fagforeningsfrakken blir tung å bære, sier Rasmussen til Klassekampen.

Powered by Labrador CMS