Ledelse

Mangfold kan lønne seg

Selskaper som satser på mangfold i egne rekker ser ut til å gjøre det bedre økonomisk enn andre selskaper, viser en McKinsey-analyse.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange som hevder at det er bra for selskaper å slippe til ledere og medarbeidere av begge kjønn og ulik etnisitet. En ny undersøkelse fra McKinsey peker i samme retning, skriver konsulentselskapet på sine hjemmesider.

De finner at selskaper som befinner seg i den kvartilen (fjerdedelen) som kan skilte med mest mangfold innen etnisitet har 30 prosent større sannsynlighet for å levere økonomiske resultater som ligger over medianen i bransjen. Selskaper som befinner seg i øverste kvartil når det gjelder det å rekruttere begge kjønn, har 15 prosent større sannsynlighet for å levere resultater over medianen.

Motsatt viser det seg at de selskapene som befinner seg i den fjerdedelen som har minst mangfold i egne rekker har mindre sannsynlighet for å oppnå resultater som er bedre enn gjennomsnittet.

Konsulentene i McKinsey mener det er sannsynlig at mangfold er et konkurransefortrinn som vil føre til at antallet selskaper som satser på mangfold vil øke over tid. De tror at noen av grunnen er at disse selskapene lettere tiltrekker seg de beste talentene og gjør det bedre innenfor kundeorientering, medarbeidertilfredshet og beslutningstaking.

Tallene er hentet fra rapporten Diversity Matters, som bygger på analyser av datasett fra 366 aksjeselskaper fra ulike bransjer i Canada, Latin Amerika, Storbritannia og USA.

Powered by Labrador CMS