Arbeidsliv

Regjeringens forslag om midlertidige ansettelser er mer omfattende enn mange tror, hevder LO.

– Mer enn 15 prosent

Regjeringens forslag om midlertidige ansettelser er langt mer vidtgående enn media har forstått, hevder LOs Knut Thronstad.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har foreslått at 15 prosent av arbeidsstokken kan ansettes i en midlertidig stilling, uten noen begrunnelse. Dette er imidlertid i tillegg til de som kan ansettes midlertidig med dagens regelverk. Det har mange aviser ikke forstått, ifølge LO-økonom Knut Thonstad.

Det skriver LO på sine hjemmesider, i et innlegg som også er publisert i Aftenposten.

5. januar hevdet Aftenposten at regjeringen foreslår at maksimalt 15 prosent av ansatte i en virksomhet kan være midlertidig ansatt. Dette er også hevdet av kommentatorer i andre aviser. Dette er feil. Regjeringens forslag er langt mer vidtgående, hevder LO-økonom Knut Thronstad.

Han hevder at forslaget går ut på at 15 prosent kan ansettes midlertidig uten begrunnelse, i tillegg til de som kan ansettes midlertidig under dagens regelverk.

I dag må midlertidige ansettelser begrunnes i at jobben er midlertidig (vikar, sesong, tiltak og opplæring, red.anm.). Over åtte prosent av ansatte er i dag i slike jobber.

Powered by Labrador CMS