Fra papirutgaven

Mindfulness like effektivt som piller

Mindfulness-basert terapi kan være like effektivt som piller i behandling av tilbakevendende depresjon. Dette skriver The Guardian på bakgrunn av et forsøk publisert i den medisinske journalen The Lancet.

Publisert Sist oppdatert

Studien, ledet av professor i klinisk psykologi ved University of Oxford, Willem Kuyken, viser at mindfulness er et nyttig redskap i behandlingen av depresjon og gir et viktig bidrag til den vanlige praksisen, som er å «oppfordre folk med en historie av tilbakevendende depresjon til å fortsette å ta antidepressiva i minst to år.»

Mindfulness-basert gruppeterapi vil ifølge forskerne hjelpe personer til å gjenkjenne og erkjenne at negative tankemønstre og følelser vil komme tilbake, men at de kan ta avstand fra dem ved å forstå dem, akseptere dem og unngå å bli dratt ned i en ond sirkel av tilbakevendende depresjon.

Medisinsk behandling mot depresjon ved bruk av antidepressiva er fortsatt utbredt, men «å ha en ikke-medisinsk strategi for å redusere tilbakefall er et viktig hjelpemiddel for pasienter som lider av depresjon», fremhever Kuyken og hans team.

Powered by Labrador CMS