leverandørindustri

– Ideologisk drevet skattelette må ikke komme i veien for det som virker på sysselsettingen, mener nestleder i LO, Hans-Christian Gabrielsen.

– Norsk leverandørindustri er i verdensklasse

Verdiskapningen i Norge er nær 30 prosent høyere når de store plattformkontraktene går til norske verft.

Publisert Sist oppdatert

LO skriver at nestleder Hans Christian Gabrielsen deltok nylig i markeringen på Stord, der oljeselskapet Lundin fikk overlevert plattformdekket til Edvard Grieg-plattformen fra Kværner Stord. Kværner har levert hele plattformen med understell til avtalt tid, avtalt pris og med norsk kvalitet.

Der ble også studien "Norsk verdiskapning i utbygging av petroleumsfelt" overlevert til Olje og energiministeren. Studien er utført på oppdrag fra Olje- og energidepartementet, og i samarbeid med Norsk Olje og Gass, Norsk Industri og LO. Der kommer det frem at verdiskapningen i Norge er nær 30 prosent høyere når de store plattformkontraktene går til norske verft.

– Verftene forvalter en kjernekompetanse for hele industrien i Norge og er de store lærlingfabrikkene. De har en enorm betydning for alle underleverandørene. Vi registrerer at Lundin poengterer hvor viktig det er for samfunnet at produksjonen kommer i drift som planlagt. En forsinkelse på et år koster samfunnet milliarder av kroner, sier Hans-Christian Gabrielsen.

Powered by Labrador CMS