Fra papirutgaven

Oslos befolkning øker raskere enn ventet

I 2030 vil Oslo ha 819.000 innbyggere, ifølge en ny prognose. Det er 12.000 flere enn det som ble anslått på samme tid i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Det var 648.000 innbyggere i Oslo ved årsskiftet.

Det er statistisk kontor i Oslo kommune som har kommet med den nye befolkningsprognosen, som er basert på tall fra 2014, melder NRK.

Årsakene til at innbyggertallet nå ventes å vokse raskere enn tidligere anslått er at Oslo-kvinner fødte flere barn i 2013, levealderen fortsetter å stige, mens antall døde falt kraftig, og flere velger å bli boende i Oslo. For første gang siden 2007 flytter flere til hovedstaden fra andre deler av landet enn omvendt

Finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) i Oslo kommune mener det er grunnleggende positivt med vekst, men sier også at det nye anslaget skaper noen utfordringer.

– Vi er nødt til å bygge flere skoler og barnehager. Det har vi kjent til lenge, men nå blir trenden ytterligere forsterket, sier finansbyråden.

Frp-kandidat i Oslo Carl I. Hagen er kritisk til befolkningsveksten.

– Det krever store offentlige investeringer. Særlig har vi i Oslo utfordringer ved integreringen av våre nye landsmenn, sier Hagen til rikskringkasteren.

Over 90 prosent av den beregnede befolkningsveksten i årene fram mot 2030 skyldes innvandring.

Powered by Labrador CMS