Ledelse

Skuespiller Kåre Conradi er en av skuespillerne som skal gjøre norske ledere bedre.

På lederkurs hos skuespillere

Kjente norske skuespillere skal gjøre ledere bedre.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagens Næringsliv.

I samarbeid med Nationaltheatret har lederutviklerne i Beowulf og Earendel fått med seg Pia Tjelta, Kåre Conradi, Ellen Horn og andre kjente skuespillere. Teatersjef Hanne Tømta er regissør for prosjektet, og Nora Furuholmen er scenograf.

Skuespillerne skal spille ut deler av verdensdramatikken for lederne, og de skal selv være med i diskusjonen rundt tematikken som behandles, med fokus på hva det har å si å spille en rolle, og hva innlevelse har å si for å nå frem med et budskap.

– Jeg leter alltid etter mennesker som kan inspirere meg til å tenke større og å tenke i nye baner. Jeg samarbeider allerede med Olympiatoppen om topp-prestasjoner på tvers av fag. For meg er dette nok en mulighet til å lære enda mer av de beste og denne gangen om næringsliv og lederskap, sier Kåre Conradi til Dagens Næringsliv.

Lederutvikler Steinar Bjartveit avviser at dette er et kurs for dannete ledere som allerede kan sin Ibsen og Shakespeare.

– Det passer absolutt for dem som ikke går i teater hvert eneste år. Vi skal huske på at før ledelseslitteraturen kom, så var det å lese «Fyrsten» av Machiavelli en helt vanlig måte å forberede seg til lederrollen på, akkurat som ledere ofte skrev dagbøker for å reflektere over rollen sin. I dag har mye av denne tilnærmingen til leder gått tapt, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS