Samfunn

Solberg: – Ap driver politisk spill om kommunereform

Arbeiderpartiet driver partipolitisk spill når det forsøker å skape konflikt om en kommunereform partiet egentlig er for, mener statsminister Erna Solberg (H).

Publisert Sist oppdatert
– Det er rart å se hvordan Arbeiderpartiet nå forsøker å late som om det er en ulikhet mellom hva de fire partiene som står bak min regjering mener og hva Arbeiderpartiet mener om kommunereformen, sier Erna Solberg til VG.

– Hvis du ser på hva Ap har skrevet under på i Stortinget, så vil du se at det nesten ikke er noen ulikhet, men kun en fiktiv diskusjon om tvang, sier hun.

Statsministeren viser blant annet til hvordan tidligere nestleder Helga Pedersen under programarbeidet var «veldig tydelig på at Ap ville ha en kommunereform», mens hun nå leder an i kritikken mot regjeringens reformforslag.

– Nå virker det derimot som om de heller ønsker partipolitisk spill og vil forsøke å torpedere en kommunereform de egentlig er for, sier hun.

Statsministeren har i helgen sparket i gang sin valgkamp med en turné i Nordland, hvor hun har reist fra Henningsvær via Svolvær og Melbu til Bodø. Mandag formiddag sparket Ap-leder Jonas Gahr Støre i gang valgkampen for sin del. Ikke uventet var kommunereform et sentralt tema under valgkampåpningen.

Powered by Labrador CMS