Samfunn

Ap-partileder Jonas Gahr Støre taler under Arbeiderpartiet sitt landsmøte i Folkets Hus lørdag.

Solberg og Jensen i strupen på Støre

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen angriper Ap-leder Jonas Gahr Støre for å bruke pengene i statsbudsjettet to ganger. De mener Jens Stoltenberg var mer solid i økonomiske spørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Minstrene krever at Støre avklarer hvordan Ap skal finansiere alle forslagene som ble vedtatt for på Ap-landsmøtet sist helg.

Blant vedtakene som har vekket mest harme er gratis frukt, grønt og skolemat, færre elever per lærer, økt statlig finansiering av tannbehandling og at staten skal betale mer av kollektivsatsingen i byene.

Støre har svart at forslagene kan finansieres ved hjelp av å reversere skattekuttene regjeringen har gjennomført og lovet å gjennomføre. Dette avviser nå Solberg og Jensen, ifølge DN.

- Støre har brukt opp de pengene allerede for å finansiere Aps alternative statsbudsjett for inneværende år. Det er mulig det ikke var alvorlig ment av dem, men pengene er tross alt brukt. Gjennom denne måte å budsjettere på, vil Ap påføre Norge en økonomisk baksmell, sier Siv Jensen til DN.

Jensen mener Støre bruker de samme pengene flere ganger, og kaller det dobbel bokføring av Ap-lederen. Hun mener i likhet med Solberg at Stoltenberg var mer solid i økonomiske spørsmål.

- Jeg mener det er uredelig. Han forsøker å skape et inntrykk av at de bare trenger å pynte litt på hva denne regjeringen gjør. Sannheten er at det ikke går an å pynte. Enten må han skjerpe skattene kraftig, eller så må han kutte i noen av de tiltakene denne regjeringen har gjennomført. Enten det skulle være innen eldreomsorg eller innenfor sykehusene, skolene eller samferdselsbevilgningene. Eller kanskje det er i politiet han vil kutte? sier Jensen til DN.

Støre avviser beskyldningen om dobbelt bokholderi.

- La meg minne om at det kommer fra en finansminister med både dobbel og trippel bokholderi før hun kom i regjering. Realiteten er at vi har en annen tilnærming til omstilling enn dagens regjering. Vi hadde ikke budsjettkonferanse, men landsmøte i helgen, der vi utviklet politikk for flere år fremover, sier Støre til DN.

Powered by Labrador CMS