Ledelse

Sov for mye på hvilerommet på jobb

Det gikk ikke helt etter planen da selskapet AskforTask.com innredet et hvilerom på kontoret.

Publisert Sist oppdatert

Det kanadiske teknologiselskapet AskforTask.com innredet i fjor et rom der ansatte som jobbet veldig mye kunne ta seg en kort blund ved behov. Ideen var at en liten porsjon med søvn ville gjøre medarbeiderne mindre trette og mer fokuserte.

Hvilerommet skulle imidlertid vise seg å få en annen effekt enn forventet, konstaterer BBC Capital i en artikkel om ulike selskapers erfaringer med hvilerom på jobben.

Nabeel Mushtaq, gründer og driftssjef (COO) i AskforTask.com, forteller til BBC at det ikke gikk lang tid før de oppdaget at sovingen på hvileromemt påvirket produktiviteten i selskapet negativt.

Ledelsen hadde satt en grense på 15 minutter for en power nap, men mange medarbeidere endte opp med å sove mer enn de hadde planlagt og våknet trøtte og groggy. Noen av dem forsøkte å pøse på med kaldt vann i ansiktet for å få opp energinivået igjen. Andre drakk mye kaffe. Muchtaq anslår at hele denne prosessen kunne ta et sted mellom 30 og 90 minutter.

Et halvt år etter at hvilerommet ble åpnet, viste målinger at teamet bare å nå 55 prosent av de ukentlige målene sine. Dette var en reduksjon på rundt 30 prosentpoeng sammenlignet med det teamet klarte å oppnå før hvilerommet kom, forklarer Muchtaq til BBC.

AskforTask bestemte seg for å ta grep, og gjorde hvilerommet om til en innovasjonssalong med justerbare lenestoler, dempet belysning, musikk og en TV. Ideen var her at medarbeiderne kunne ta seg en pause, slappe av og være sosiale, men ikke sove. Å endre navnet og formålet med rommet har ifølge AskforTask.com hatt effekt. Seks uker etter at innvaosjonssalongen var på plass skal produktiviteten ha vært tilbake på før-hvilerommet-nivå.

Powered by Labrador CMS