Samfunn

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener at regjeringen bør legge til rette for at norske bedrifter kan vinne anbudskonkurranser for det nye regjeringskvartalet.

Sp vil sikre norsk bygging av nytt regjeringskvartal

Regjeringen bør sørge for at det nye regjeringskvartalet blir bygget av norske bedrifter, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Publisert Sist oppdatert
Det kan blant annet gjøres ved at stat, kommune og fylkeskommune i større grad legger kriterier som gjør det lettere for norsk næringsliv å konkurrere om anbudene, sier han til Klassekampen.

Vedum mener at pris ikke kan være det eneste saliggjørende når norske myndigheter kjøper varer og tjenester. Han viser til den stigende arbeidsledigheten i landet og håper at flest mulig av de 15-16 milliarder kronene det nye regjeringskvartalet er anslått å koste, ender opp i Norge.

– Vi må tørre å ha en nasjonal tanke når vi skal bygge Norges regjeringskvartal. Ikke bare med hensyn til utforming, men også hvordan byggeprosjektet skal fremme norsk industri, norsk næringsliv og norske arbeidsplasser, sier Senterparti-lederen.

– Det som er positivt med norsk industri, er at den er ekstremt effektiv. Den er veldig konkurransedyktig, men ofte ikke på de billigste og enkleste løsningene. Så det vi må etterspørre, er kvalitet, sier Vedum. (©NTB)

Powered by Labrador CMS