Ledelse

Økonomi- og administrasjonssjef Marianne Fålun i Statsbygg satser på å rekruttere yngre krefter.

Statsbygg satser på juniorene

I dag er snittalderen på ansatte i Statsbygg 49 år. Nå tar statsselskapet grep for å rekruttere yngre ansatte.

Publisert Sist oppdatert

I dag er snittalderen i Statsbygg 49 år. Da var det på tide å sette i gang tiltak for å forynge staben. En del av de nye stillingene blir nå satt av til yngre søkere i såkalte oppstarts- og juniorstillinger.

Dette er jobber som ellers ville blitt besatt av godt voksne seniorrådgivere. Statsbygg har nå ansatt de første medarbeiderne etter den nye ordningen.

Bedriften har lav turnover, og med det følger en forholdsvis høy snittalder, forteller økonomi- og administrasjonsdirektør Marianne Fålun.

– Vi har en arbeidsstokk som sitter på mye kunnskap, og det er et veldig godt utgangspunkt for å hente inn og lære opp neste generasjon. Forskjeller i alder og bakgrunn kan bidra til et arbeidsmiljø der ansatte kan utfordre hverandre og gjøre hverandre bedre, sier hun.

– Viktig med ulik kompetanse

Tor Arne Fornes (31) kom seirende ut av en rekrutteringsprosess som rettet seg mot yngre arbeidstakere. Han jobber nå i ikt-avdelingen i Statsbygg.

– Fordelen ved å være ung innen dette fagfeltet kan være at man blir god på å omstille seg, forkaste kunnskap og begynne på bar bakke. Og siden kompetansen til it-folk er en typisk ferskvare, betyr det at man har gode muligheter som ung og forholdsvis ny i faget i forhold til en mer erfaren arbeidssøker, sier han.

Fornes tror alle har noe å lære av hverandre, og trives i et miljø hvor kollegaer har variert alder og bakgrunn.

– Ulik kompetanse gir god faglig utveksling, mener han.

Foto Statsbygg

Flere tiltak

Statsbygg har satt i gang flere tiltak for å gjøre arbeidsmiljøet mer variert. Det lyses ut flere juniorstillinger, og deltakerne på Summer Internship får verdifull erfaring som vektlegges når de søker på jobber. Ett av målene er flere unge og nyutdannede i tjueårene. Dette mens mange unge ingeniører og ingeniørstudenter går en tøffere tid i møte.

Rekruttering i Statsbygg

  • Statsbygg ansetter ca. 100 personer årlig
  • Det rekrutteres flest ingeniører, og i tillegg kommer økonomer, jurister og arkitekter
  • Statsbygg tar inn ca 30 studenter årlig til sitt Summer Internship-program
  • I 2015 var det 750 Summer Intern-søkere - nesten tre ganger så mange som første gang i 2011
Powered by Labrador CMS