Ervin Kohn, leder av det mosaiske trossamfunn, under en demonstrasjon mot Pegida mandag.

Foto

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Støtter Støre

Publisert: 14. januar 2015 kl 08.51
Oppdatert: 14. januar 2015 kl 08.54

Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært i hardt vær etter han i et intervju med Dagens Næringsliv ikke ville si at det «er viktig å stå opp for blasfemi».

– Støre mener de riktige tingene. Men det er blitt helt umulig med en debatt om ytringsfrihet etter Charlie Hebdo, sier Ervin Kohn til Klassekampen.

Politikere som Bård Vegar Solhjell, Trine Skei Grande og Trond Giske har alle posert med tegninger fra Charlie Hebdo på TV 2 – det sa Støre nei til.

Forstanderen vedgår at Støre har et kommunikasjonsproblem, men sier han like fullt har helt rett.

– Støre er en tenker, og i denne situasjonen får du ikke lov til å framføre noen tankerekker. Han står opp for ytringsfriheten, men vil begynne i en annen ende enn det som handler om blasfemi. Da har allerede folk falt av. Nå er alle forpliktet til å løfte opp disse karikaturene, og det er ikke klima til å diskutere dette på en redelig og oppvakt måte, sier Kohn.

Kohn sier han er glad for at blasfemiparagrafen er avskaffet, og hilser religionskritikk velkommen, men han er ikke uten videre positiv til karikaturer av Muhammed.

– Det finnes mer intelligente måter å kritisere religion på enn å karikere Muhammed. Det trodde jeg vi var blitt ferdige med. (©NTB)

 

Saken fortsetter under annonsen