Arbeidsliv

Tingrettsansatte føler seg overkjør

Flere norske tingretter skal slås sammen, og 23 av dem kan bli borte. De ansatte føler de ikke har blitt hørt og sier nå at omorganiseringen kan svekke rettsvesenet.

Publisert Sist oppdatert

Fagforeningen Parat forteller om negative reaksjoner fra domstolsansatte i hele landet, melder NRK.

– Fagfolk frykter rett og slett for kvaliteten i domstolene. De lever i uvisshet om hvorvidt de skal flyttes og frykter kompetente ansatte skal slutte på grunn av reiseavstand. Sammenslåing går også utover brukerne, sier nestleder i Parat, Vegard Einan. Nå har han sendt brev til justisminister Anders Anundsen (Frp), der han ber om et møte på vegne av fagforeningsmedlemmene. Parat mener prosessen går for fort, og at det skorter både på informasjon og grundig utredning.

– I saken om de ti første tingrettene som skal slås sammen, var det så ille at tillitsvalgte oppdaget det i mediene før de fikk vite det internt. Involveringen har vært under enhver kritikk, sier Einan.

Avdelingsleder Jann Ola Berget i Domstolsadministrasjonen kjenner seg ikke igjen i Parats beskrivelse av situasjonen og vil gjerne møte fagforeningen.

– Vi vil gjerne invitere til et møte for å gå gjennom hvordan arbeidet er lagt opp. Det er viktig for oss med stor grad av åpenhet og involvering, sier Berget.

Powered by Labrador CMS