Ledelse

Tips til en god start på arbeidsdagen

Å sjekke e-post er bortimot den verste måten å starte dagen på.

Publisert Sist oppdatert

Det hevder konsulent Ron Friedman. Velger du å starte dagen på denne måten, starter du med å innrette deg etter andre menneskers prioriteringer. Du lar andre sette agendaen.

Friedman skrev om tematikken i et innlegg hos Harvard Business Review, og sammenligner det her med at en kokk skal komme inn på et kjøkken og starte dagen med å vaske og rydde på kjøkkenet, istedenfor å lage mat.

Han bruker et bilde fra gode restaurantkjøkken som illustrasjon. Her er arbeidet er planlagt på forhånd. Ingredienser er kjøpt inn og kjøkkenredskapene ligger klare. Dermed kan kokkene starte rett på matlagingen når de kommer på jobb.

De færreste av oss jobber på et kjøkken, men Friedman mener at eksempelet sier noe om verdien av å planlegge. Han anbefaler å starte arbeidsdagen med en kort planleggingsøkt der du selv setter agendaen. Still deg selv spørsmålet: Hvis jeg, når denne dagen er over, forlater arbeidsplassen min med en veldig god følelse over hva jeg har oppnådd. Hva har jeg da gjort i løpet av dagen?

En liten tankeøvelse det kanskje kan være verd å forsøke?

Friedman mener i alle fall at den kan være til hjelp for å skille mellom det som oppleves som om det haster og det som virkelig er viktig.

Powered by Labrador CMS