Nyskaping

Rektor Ole Petter Ottersen kan være fornøyd med UiOs internasjonale standing.

UiO med byks på universitetsrangering

Universietetet i Oslo rykker opp 51 plasser på universitetsrangeringen Times Higher Education og plasseres som det 135. beste universitetet i verden mot en plassering på 186. plass i 2014. Forbedrede resultater på rangeringens omdømmemåling er hovedgrunnen til at UiO klatrer oppover.

Publisert Sist oppdatert

Med dette resultatet plasserer UiO seg godt blant verdens én prosent beste universiteter, noe som også ble bekreftet i Shanghai-rangeringen fra august der UiO ble plassert på en 58. plass i verden, skriver universitetet selv i en pressemelding.

– På tross av metodiske svakheter vet vi at mange ser til disse rangeringene når de velger studiested og samarbeidspartnere. At vårt omdømme internasjonalt er i positiv utvikling og at dette får en god effekt på rangeringene er svært gledelig, sier Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo i pressemeldingen.

UiO har nedfestet i sin strategi at ambisjonene ligger internasjonalt og universitetet søker status som internasjonalt ledende.

– For å oppfylle våre ambisjoner trenger vi all den drahjelp vi kan få, også fra gode plasseringer på universitetsrangeringer. Universiteter i mange land vurderer faktisk ikke samarbeid med institusjoner som kommer utenfor det gode selskap på toppen av rangeringene, sier Ottersen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS