Ledelse

Venstres ledertrio: Fra venstre: Terje Breivik, Trine Skei Grande og Ola Elvestuen.

Venstre: – Slik kan Norge skape 25 000 nye bedrifter

20 000 jobber forsvinner på grunn av harde tider i oljebransjen. Derfor har Venstre kommet med et forslag til hvordan vi skal skape nye bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver nettstedet 3in.no

Venstre foreslår tiltak, som etter partiets beregninger skal skape 25 000 nye bedrifter i løpet av de neste fire årene. Det innebærer 430 000 foretak i 2019.

– Venstre vil legge til rette for gründerskap og nyetableringer som en egen strategi for å møte en økende ledighet. Gjennom 25 ulike tiltak som stimulerer gründere og nyetablering har Venstre som mål at det skal være netto 25.000 flere foretak i løpet av fire år, skriver skriver partiet.

For å oppnå dette vil Venstre satse spesielt på tre områder. Dette skal gjenspeiles i virkemidlene Innovasjon Norge, Siva og Argentum:

  • grønne, vekstkraftige bedrifter
  • gründere
  • klyngeprogram

25 punktslisten til Venstre inneholder en rekke tiltak som skal få effekt for småbedriftseiere og gründere , og foreslår blant annet å fjerne arbeidsgiveravgiften de tre første årene for nystartede bedrifter med mindre enn fem ansatte, Innføre et minstefradrag på 100 000 kroner for alle selvstendig næringsdrivende som et alternativ til fradrag for faktiske kostnader og å styrke selvstendig næringsdrivendes sosiale rettigheter knyttet til egen sykdom og pensjon.

Hele listen over tiltak kan du lese på 3in.nos hjemmesider.

Powered by Labrador CMS