Ledelse

3 måter å motivere deg selv på

Her er tre tips til deg som utsetter ting og ikke får gjort det du skal.

Publisert Sist oppdatert

Du kan tenke at du skal forandre deg og at alt skal bli så mye bedre, men det hjelper ikke hvis du ikke får følelsene dine med på laget. Det konstaterer bloggeren Eric Barker, som blant annet er blitt mye publisert hos Huffington Post og Time Magazine.

Les også: Få det gjort!

I et blogginnlegg foreslår Barker følgende fremgangsmåte for å endre på følelser slik at man kan få ting gjort.

  • Mål dine fremskritt
    Vi utsetter gjerne som mest når humøret er som dårligst. Dermed gjelder det å stable litt optimisme på beina, selv om man ikke føler seg spesielt lys til sinns. Men hvordan gjør man det? Barker viser blant annet til forskning gjort av Harvards Teresa Amabile, og gir følgende råd: Mål fremgang, også de små fremskrittene, og finn en måte å feire dem på. Det er lite som er mer motiverende enn fremgang.
  • Belønn - og straff - deg selv
    Belønninger og straff trigger følelser, og kan gi motivasjonen en dytt i riktig retning, skriver Barker. Belønn deg selv når en oppgave er gjort og du kan stryke den fra arbeidslista. Finn en passende straff hvis du ikke har fått gjort det du skal.
  • Oppsøk gruppepress
    Mennesket er et sosialt vesen, og de gruppene vi er med i påvirker både verdiene våre og de innstillingene vi har. Barkers tips er: Omgi deg med mennesker som er slik som du selv ønsker å være, og det blir mindre krevende å gjøre de tingene du bør gjøre.

Les også: Fremdeles en hang til å utsette ting? Dette kan være forklaringen.

Powered by Labrador CMS