Arbeidsliv

5 tips når du skal selge inn ideene dine

Publisert Sist oppdatert

Har du noen gode ideer du mener kan ta bedriften til nye høyder? Det svenske karrierenettstedet shortcut.nu har listet opp noen råd om hvordan du kan gå fram for å få sjefen til å lytte til deg. Dette er noen av dem:

  • Tenk som en selger
    Tenk at sjefen ikke vil bifalle ideen din direkte. Tenk at han eller hun må overtales. Lag en oversikt der du veier kostnader opp mot faktisk nytte. Gjør tydelig og konkret rede for eksakt hvor mye dere vil kunne vinne om dere gjør ting på riktig måte.
  • Litt smiger kan hjelpe
    Vær nøye med å snakke til den personen du selger til. Henvis til personens viktige rolle, og fremhev positive sider hos vedkommende som kan bidra til å gjøre prosjektet til en suksess. Her gjelder det imidlertid å ikke overdrive. Vær sannferdig. Du vil ikke oppfattes som en smisker.
  • Vær pedagogisk
    Forklar hvordan ideen din virker, fra a til å. Vis til positive effekter som kan dukke opp i ulike deler av kjeden, men nevn også de potensielle utfordringer.
  • Tenk finansiering
    Begrunnelsen for at nye ideer ikke gjennomføres er ofte at virksomheten ikke kan eller vil bruke penger på det. Gjør det enkelt for beslutningstageren; kom med forslag til hvordan ideen din kan finansieres.
  • Vis engasjement
    Vis hvor viktig du synes ideen din er når du prater om den. Engasjement smitter.
Powered by Labrador CMS