Ledelse

7 nøkler til å motivere seg selv

Hva skiller den konstruktive og proaktive fra de passive og lite effektive klagerne?

Publisert Sist oppdatert

Pablo Maelle, som underviser i organisasjon og ledelse ved IESE Business School i Spania, stiller spørsmålet - og svarer - i et innlegg hos IESE Insight.

For mens eksterne faktorer selvfølgelig kan påvirke motivasjonen vår på jobb, så forfekter Maelle at vi selv kan bestemme over de holdningene vi bringer med oss på jobb hver eneste dag.

Pablo Maelle har komponert en liste der han anbefaler ulike typer adferd og holdninger for å øke egen trivsel og den profesjonelle effektiviteten på jobben. Dette er syv av punktene:

  • Aksepter realitetene og andre mennesker som de er
    Ifølge Pablo Maelle starter egenmotivasjon med å ha realistiske forventninger til arbeidet sitt og de menneskene man har rundt seg. Istedenfor å forlange at omstendighetene skal tilpasses egne ønsker, anbefaler han å akseptere omstendighetene - og å ha dette som utgangspunkt for å finne rom for forbedringer.
  • Kjenn deg selv og aksepter at du har dine styrker og svakheter
    Sett pris på det du lykkes men, men aksepter også at du av og til gjør feil, ellers hauger frustrasjonene seg opp og du ender opp med å gå glipp av muligheter for forbedring.
  • Ikke klag
    Hvis noe uforutsett inntreffer som rammer businessen din, kan enten klage over uflaksen eller være proaktiv og forsøke å minimere effekten av de dårlige nyhetene. Maelle anbefaler sistnevnte fremgangsmåte. Klaging løser ingenting hvis det bare fører til at man bruker energi på ting man ikke kan gjøre noe med.
  • Vær takknemlig - sett pris på det du har
    Forsøk å rett oppmerksomheten mot det som er positivt. Hvis vi retter oppmerksomheten vår mot det vi ikke har, fremfor det vi har, kan vi ende opp med å miste motet.
  • Sett deg relevante mål
    Pablo Maelle henviser til Edwin Locke, som har en teori om at vi er mest motivert når vi ser at vi jobber mot mål som kan bli nådd med en rimelig innsats. Vi er også mer motiverte når målene oppleves som relevante.
  • Vær proaktiv
    De som er aktive og tar tak i viktige ting på jobben, fremfor å innta en rolle som tilbakelente tilskuere, føler mer eierskap og blir mer motiverte.
  • Hold ut
    Hvis vi gir opp når vi møter hindringer i veien, er det lett å havne i en negativ spiral der entusiasmen daler og hvor det også blir vanskeligere å nå de målene man har satt seg. Å overvinne hindringer kan være en motivasjon og drivkraft i seg selv. I tøffe tider er besluttsomhet og utholdenhet bidra til å tenne motivasjonen igjen.
Powered by Labrador CMS