Arbeidsliv

Olav Ullern blir ny generalsekretær i Akademikerne.

Akademikerne hanker inn tidligere toppbyråkrat som ny generalsekretær

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig fornøyd med at en slik kapasitet som Olav Ulleren blir ny generalsekretær i Akademikerne. Han har bred erfaring og innehar den kompetansen vi er ute etter, sier Knut Aarbakke, leder av Akademikerne.

Ulleren, som er utdannet veterinær, har inntil nylig vært administrerende direktør i LHL-klinikkene og har i den senere tiden drevet sitt eget konsulentselskap. Tidligere har han blant annet vært administrerende direktør i KS, departementsråd i Mat- og landbruksdepartementet, statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet og ordfører i Tinn kommune, og da som medlem av Senterpartiet.

Han gleder seg til å ta fatt på jobben som generalsekretær i Akademikerne.

– Jeg ser frem til å ta fatt på arbeidsoppgavene. Akademikerne er en spennende organisasjon med en stor rolle å spille i utviklingen av kunnskapssamfunnet. En generalsekretær jobber i skjæringspunktet mellom politikk og ledelse, og dette er en rolle jeg trives i. Akademikerne og medlemsforeningene representerer sterke fagmiljøer som jeg gleder meg til å bli en del av, sier Ulleren.

Akademikerne er en hovedorganisasjon med 13 medlemsforeninger og rett i underkant av 200.000 medlemmer. Tove Storrødvann går av med pensjon fra stillingen som generalsekretær etter 17 år. Olav Ulleren vil tiltre 1. oktober 2016.

Da vil han ta plass under det som blir hovedorganisasjonens nye leder, enten Legeforeningens Kari Sollien eller Juristforbundets Curt A. Lier.

Powered by Labrador CMS