Ledelse

Nigel Farage og Diane James under UKIP-landsmøtet i Bournemouth fredag 16. september.

Dette er det britiske uavhengighetspartiets nye stjerne

Diane James tar over ledervervet i United Kingdom Independence Party (UKIP) etter fargeklatten Nigel Farage.

Publisert Sist oppdatert

Kort tid etter at de siste brexit-stemmene var talt opp og det var klart at britene stemte for å melde seg ut av EU, annonserte brexit-general og UKIP-leder Nigel Farage at han ville fratre ledervervet i partiet og «få tilbake livet».

Fredag ettermiddag, 16. september, ble det klart at Diane James (56), partiets innenrikspolitiske talsperson, er valgt som Farages arvtager med 47 prosent, eller 8.451 av stemmene under fredagens UKIP-landsmøte i Bournemouth.

James har vært ansett som en klar favoritt etter at Steven Woolfe ikke fikk stille fordi han annonserte sitt kandidatur for sent. James har i likhet med Farage bakgrunn som medlem av europaparliamentet, og likhetstrekkene mellom de to fremheves i britisk presse.

Blant annet er hun kjent for svært krass omtale av arbeidsinnvandrere fra øst-Europa, og rosende ord om Russlands president Vladimir Putin.

Totalt fem politikere har kjempet om ledervervet i partiet: Bill Etheridge, Lisa Duffy, Liz Jones og Phillip Broughton var James' motstandere. Ingen var imidlertid i nærheten av å utkonkurrere James.

Den tidligere næringslivskvinnen er den første kvinnelige lederen partiet har hatt.

Powered by Labrador CMS