Øystein Dørum forlater DNB etter atten år.

Foto

NTB scanpix

DNB-profil inn i NHO-ledelsen

Publisert: 30. august 2016 kl 15.57
Oppdatert: 30. august 2016 kl 16.40

Tirsdag ettermiddag annonserte sjeføkonom i meglerhuset DNB Markets, Øystein Dørum, at han har sagt opp sin stilling i storbanken.

Neste stopp for Dørum bli Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), hvor han skal lede deres gruppe med samfunnsøkonomer. Dørum går også inn i organisasjonens ledelse.

– Etter atten gode år i DNB ser jeg med glede frem til å jobbe i skjæringspunktet mellom analyse og politikk for en av Norges viktigste organisasjoner. Vi står fremfor krevende utfordringer i norsk økonomi, og det er viktig at vi lykkes i å skape nye arbeidsplasser og gjøre oss gradvis mindre avhengig av oljenæringen. Dette er noe jeg håper å bidra til, sier Dørum til NHOs nettside.

54-åringen har den seneste tiden ledet Analyseseksjonen i DNB Markets. Dørum har embetseksamen i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo, samt en mastergrad i statsvitenskap fra LSE. Han er autorisert finansanalytiker og har grunnfag i sosialantropologi.

Tidligere har han jobbet i Finansdepartementet, Sparebanken NOR og som nasjonal ekspert i EU-kommisjonen. Han tiltrer sin nye stilling 1. desember.

Skal spille en sentral rolle i NHO

Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, er glad for at Dørum valgte å takke ja til tilbudet fra dem:

Saken fortsetter under annonsen

– Han er meget dyktig i faget, er høyt respektert, og er i tillegg en markant profil i den norske samfunnsdebatten. Dette er en god nyhet for både NHO og norsk næringsliv, sier Skogen Lund, som legger til at «det er viktig for NHO å bidra med gode analyser i samfunnsdebatten, og her kommer Dørum til å spille en sentral rolle».

To profiler ut

For nøyaktig én uke siden ble det også klart at valutaanalytiker i DNB Markets, Camilla Viland, sa opp sin stilling i meglerhuset. I oktober tar hun over som porteføljeforvalter markedsoperasjonsavdelingen til Norges Bank.