Arbeidsliv

Arbeidsledige står i kø utenfor et jobbsenter i Spania.

EU: 15,4 prosent av arbeidsledige sikret seg jobb

Statistikk fra Eurostat viser at 3 millioner mennesker som var arbeidsledige i fjerde kvartal i 2015 hadde funnet seg jobb i første kvartal i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig var størstedelen på 65,7 prosent, som utgjør 13 millioner mennesker, fremdeles arbeidsledige i starten av året.

I Norge ble 23,4 prosent av arbeidsledige sysselsatt i første kvart i 2016.

Hele 3,7 millioner mennesker er å regne som «økonomisk inaktive», ifølge Eurostat. Det vil si at de hverken er arbeidsledige eller i arbeid – at de for eksempel studerer eller tar vare på familie som er langtidssyke.

Av de som hadde arbeid i siste kvartal i fjor, var 169,7 millioner (96,2 prosent) mennesker fremdeles i arbeid i første kvartal.

Derimot hadde 2,9 millioner blitt arbeidsledige etter nyåret. 8 millioner mennesker hadde samtidig startet å studere eller hadde en annen årsak til ikke å kunne arbeide.

Statistikken fra Eurostat blir publisert hvert kvartal og er basert på arbeidsmarketsdata fra EUs arbeidskraftundersøkelse og er ikke sesongjustert. Eurostat noterer derfor at endringer mellom kvartal kan også forårsakes av sesongavhengige faktorer, og ikke kun av generelle økonomiske tendenser.

Powered by Labrador CMS