Arbeidsliv

TRYGT OG GODT? Etter flere terrorangrep i kjente ferieland, velger mange å dra på ferie til steder de oppfatter som trygge – for eksempel til Mallorca.

Få skremt av terror

Nordmenn er ikke blitt skremt til å holde seg hjemme av terrorangrepene det siste året. Vi drar fortsatt på utenlandsferie, men mange velger det de oppfatter som trygge destinasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Det viser det såkalte Ferierapporten som Respons analyse har utarbeidet for reiseselskapet Ving. I en landsomfattende spørreundersøkelse kommer det fram at få nordmenn lar være å reise på grunn av terrorfrykt.

Fortsetter å reise – men velger trygt

– I korte trekk er konkusjonen at få av oss er bekymret for terror, selv om det er bred enighet om at mediedekningen bidrar til å gjøre oss redde for at noe skal skje. Men urolighetene til tross, vi lar oss sjelden skremme til å bli hjemme. I stedet velger vi bort reisemål vi oppfatter som utrygge, til fordel for tradisjonelle, kjente steder som Mallorca og Kanariøyene, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving i en pressemelding.

Blant annet viser undersøkelsen at:

  • 10 prosent sier de endret ferieplaner fordi de var bekymret.
  • Av disse ti prosentene valgte 66 prosent et annet reisemål enn det som var planlagt
  • 25 prosent av de som sier de endret ferieplanene sine droppet hele utenlandsferien.
  • De yngre er mer redde for terror enn de eldre – 18 prosent av de under 25 år avbestilte ferien fordi de var bekymret for uroligheter.
  • 65 prosent mener den brede mediedekningen fører til økt terrorfrykt, men kun 23 prosent av disse mener den medieskapte frykten er unødvendig.
Powered by Labrador CMS