Ledelse

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg vil ha global CO2-pris.

Foreslår global CO2-pris

Hydro-sjef vil forene miljø og profitt.

Publisert Sist oppdatert

Klassekampen skriver om oljenæringen, som primært diskuterer hvordan de skal klare å kutte kostnader på oljemessen i Stavanger. Hydro, derimot, har kommet seg gjennom krisen og står i dag sterkt – så sterkt at selskapet ikke føler seg truet av strengere miljøkrav. My tyder på at Hydro i fremtiden vil nyte godt av mer billig, fornybar kraft og økt etterspørsel etter letter og mer gjenvinnbare metaller.

– Hydro støtter en global pris på CO2. Det vil være viktig, men samtidig er vi realister og ser at en global avtale ligger langt frem. Samtidig kan det bli regionale og bilaterale avtaler tidligere, som gjør at klimautslipp blir dyrere, og det er positivt, sier direktør Svein Richard Brandtzæg til Klassekampen.

Hydro-konsernet eier flere vannkraftverk, som gjør at totalutslippene blir lavere enn hos konkurrenter som bruker andre energikilder. Vind- og solkraft egner seg ikke til slik døgnkontinuerlig industridrift. Høyere CO2-prising er derfor sannsynligvis i Hydros egeninteresse, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS