Aktuelt

Forlik mellom Svend-Ola Hådi og Ukeavisen Ledelse

Det ble nylig inngått forlik mellom Ukeavisen Ledelse og tidligere styreleder i Norges Korforbund, Svend-Ola Hådi.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med artikler i Ukeavisen Ledelse publisert 22. januar 2014 om Norges Korforbund, tok tidligere styreleder Svend-Ola Hådi ut stevning for Oslo tingrett. I saksforberedende rettsmøte 11. januar i år, inngikk partene forlik slik:

"Ukeavisen Ledelse beklager at avisen ikke hadde kontakt med Svend-Ola Hådi i forbindelse med artikkelen om striden i Norges Korforbund. Avisen burde ha gjort oppmerksom på dette i artikkelen.

Ukeavisen Ledelse påstår ikke, som det fremkom i artikkelen, at: «Det ble avdekket forhold rundt økonomien som viste at avgått styre/leder hadde tilegnet seg blant annet dekning av deler av husleie og parkeringsplass i Oslo ... , samtidig som han fikk dekket hotellopphold i Oslo i samme periode».

En fersk rapport fra kontrollkomitéen i Norges Korforbund fastslår også at det ikke er dekning for beskyldningene mot Hådi.

Saken

Saken omhandlet en intern granskningsrapport gjort av revisjonsselskapet fra KPMG på oppdrag av det daværende styret i Norges korforbund, som på det tidspunktet organiserte over 30.000 korsangere. Forbundet mottok da nesten halvparten av inntektene – over 12 millioner kroner i året – fra det offentlige. Rapporten fra KPMG var sterkt kritisk til en rekke forhold rundt foreningen, blant annet økonomistyring, manglende informasjon og påståtte brudd på styrefullmakter.

I saken fremkom det også at tre generalsekretærer hadde blitt skiftet ut siden 2009, og i januar 2014 ble hele styret kastet i et ekstraordinært landsmøte. Det var etter landsmøtet i september 2013, hvor daværende styreleder Svend-Ola Hådi trakk seg, at det daværende styret besluttet å gjennomføre en gransking av driften og økonomien i Norges Korforbund etter at det ble fremmet av distriktsavdelingene.

Nylig ble Norges Korforbund med i Koralliansen, et samarbeidsforum som representerer til sammen 66 000 sangere og medlemmer. Da andre forbundene i alliansen er Norsk sangerforum, Norsk Sangerforbund, Norges kirkesangforbund, Ung i Kor og FONOKO – Foreningen norske kordirigenter. Alliansen skal fremme samarbeid og styrke den frivillige korsangen i Norge.

Powered by Labrador CMS