Samfunn

Helseminister Bent Høie

Helseministeren: Jeg har ikke tatt stilling til forskjellige arbeidstidsplaner

Publisert Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie har i dag publisert sin kronikk i Dagens Medisin på regjeringens nettsider der han tar til orde for at partene skal begrave stridsøksen i konflikten mellom Akademikerne og Spekter.

I brevet kommenterer han at påstandene om at han og regjeringen skal ha stilt krav til sykehusene som medførte at Spekter ikke kunne godta Akademikernes krav i trafikkforhandlingene og meklingen.

Helseministeren skriver at: "Alle krav jeg stiller til helsetjenesten gjennom lover, oppdragsdokument og andre styringsdokumenter er satt for å skape pasientens helsetjeneste og god og effektiv drift i sykehusene."

Videre peker han på at det er de regionale helseforetakene sitt ansvar å sørge for at sykehusene oppfyller disse kravene. Han har ikke selv tatt stilling til forskjellige arbeidstidsplaner.

Han skal i et oppfølgingsmøte neste uke som skal handle om lederopplæring, legge til rette for en åpen go god dialog i sykehusene.

Forhandlingsleder i Akademikerne Helse, Rune Frøyland, har ikke lest kronikken til Høie, men gjentar at Spekter har brukt kravene i pasientes helsetjeneste som argument for behovet for å endre arbeidstidsbestemmelsene.

Powered by Labrador CMS