Samfunn

På besøk: Den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu. Her under en seremoni i Moskva tidligere i år.

India og Russland med tettere militært samarbeid

Felles rakettforsvarssystem og samarbeid om finansiering og utvikling av nye kampfly, diskuteres mellom Russlan og India i New Dehli denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kom den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu på besøk til sin indiske kollega Manohar Parrikar i New Dehli.

Han kom for å diskutere et tettere militært samarbeid mellom India og Russland. Samarbeid om utviklingen av et nytt kampfly, samt opprettelse av et felles rakettforsvar er blant sakene som står på agendaen, skriver nettavisen F. India i dag.

Det er med indiske penger og russisk forsvarsteknologi samarbeidet mellom de to stormaktene skal styrkes. 6 milliarder dollar vil India spytte inn i det nye kampfly-prosjektet, sier russiske kilder til den indiske avisen.

I tillegg til nye kampfly, skal også samarbeidet omfatte en oppgradering av eldre fly, samt utvikling av et felles rakettforsvarssystem. Også et mulig samarbeid om bygging av nye ubåter, skal visstnok diskuteres under møtet, som vil pågå i hemmelighet, skriver F. India. Går det som partene vil, kan russerne ha sikret seg avtaler om forsvarssamarbeid med indierne til en verdi av 12 milliarder dollar, heter det.

Powered by Labrador CMS