Nyskaping

NORCORE: Her er den nye gjengen ved det norske Kunnskapskontoret i Brussel– NORCORE, som de heter i EU. Fra venstre: Tawanda Daka-Eziwhou, Marianne Grønsleth, Yngve Joseph Foss, Ragnhild Solvi Berg, Corinne Luijten, Amy Mitchell og Mathias Aguirre Havgar.

Innovasjon Norge åpner kontor i Brussel

For å kunne hjelpe bedrifter som søker finansiering fra EU enda bedre, åpner Innovasjon Norge i dag kontor i Brussel.

Publisert Sist oppdatert

Fra før holder Forskningsrådet og Senter for internasjonalisering av utdanning hus samme sted. Til sammen kaller den norske trioen seg Kunnskapskontoret i Brussel.

Kontoret skal gi praktisk bistand og støtte til norske bedrifter som søker EU-midler og i tillegg bidra til å gjøre norske aktører og interesser mer synlige i Brussel, heter det i en pressemelding.

Horisont 2020

Særlig de mulighetene som ligger i EUs enorme forskning- og innovasjonsprogram «Horisont 2020», vil det nye Brussel-kontoret jobbe med.

EUs ordninger er blitt mer tilgjengelige og bedriftsvennlige, med vekt på kommersialisering og forenklede søknadsprosesser. Derfor er Horisont 2020 allerede populært blant norske selskaper, skriver Innovasjon Norge i pressemeldingen.

Finansering fra EU er blitt mye mer attraktivt siden Horisont 2020 ble lansert

Innovasjon Norges kontor i EU-hovedstaden blir samlokalisert med Norges forskningsråd og Senter for internasjonalisering av utdanning, og er en del av det nye Kunnskapskontoret i Brussel. Ved å samle disse tre, står norske interesser sterkere, heter det.

– Finansering fra EU er blitt mye mer attraktivt siden Horisont 2020 ble lansert, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

– Søknadsprosessene er enklere og støtten er rettet mer mot bedrifter enn tidligere. Du trenger ikke ha en egen forskningsavdeling for å lykkes med å oppnå finansiering. Vi har mange virksomheter i Norge som kan konkurrere og vinne mot de beste i Europa. Vi skal bistå disse, sier Traaseth.
Hittil har norsk næringsliv hentet tilbake ca. 912 millioner kroner fra Horisont 2020. Innovasjon Norge mener at mange fler kan og bør benytte seg av muligheten.

Fakta om Kunnskapskontoret

  • Et samarbeid mellom Norges Forskningsråd, Senter for internasjonalisering i utdanning og Innovasjon Norge.
  • 7 medarbeidere som bistår norske interesser innenfor forskning, innovasjon og utdanning.
  • Engelsk navn: NORCORE.
Powered by Labrador CMS