Nyskaping

Google vil forske på hvorvidt kunstig intelligens kan være kreativ. Her fra selskapets hovedkvarter i California.

Kan kunstig intelligens virkelig være kreativ?

Spørsmålet er utgangspunktet for et nytt, omfattende forskningsprosjekt i regi av Google.

Publisert Sist oppdatert

Forskningen på kunstig intelligens har tatt gigantiske steg de siste årene. Under avslutningen av musikk- og teknologifestivalen Moogfest i Nord-Carolina forrige uke avslørte forsker Douglas Eck ved Google Brain, søkemotorgigantens program for forskning på kunstig intelligens, planene om et nytt prosjekt som skal sette søkelyset på mulighetene for at datamaskiner "virkelig kan skape" - om ekte kreativitet kan komme fra datamaskiner.

Dette skriver Quartz.

Prosjektet, titulert Magneta, lanseres offisielt i begynnelsen av Juni, ble festivaldeltakerne fortalt. Blant annet skal TensorFlow, Googles programvarebibliotek for maskinlæring, brukes for å teste om systemer som benytter kunstig intelligens kan trenes til å skape musikk, kunst eller video, skriver nettstedet.

Eck understreker at dagens systemer er langt unna denne formen for kunstig intelligens. På samme måte som med TensorFlow vil Magneta gjøre sine systemer og algoritmer åpent tilgjengelig for offentligheten via open source på sin github-side.

De første testene til det nye Google-prosjektet vil innebære å lære opp maskiner i musikk. I den sammenheng viste Adam Roberts, som er en del av Ecks Magneta-prosjekt, fram programvare hvor han importerte enkelte toner, som ga tilbake mer fullstendige melodier med de samme tonene:

Powered by Labrador CMS